Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar talentvolle krachten. Interesse? Solliciteer op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@fbn.nl.

Onze openstaande vacatures:

- Jurist met wetenschappelijke ambitie

- Gedreven junior/medior secretaresse/medewerker cursusorganisatie (doorgroei tot office manager mogelijk!)

- Stageplaats student/werkstudent WO-recht Nederlands, notarieel en/of fiscaal (24 uur)


Wat voor bedrijf is FBN Juristen?
FBN Juristen is hét kenniscentrum voor het notariaat. In de afgelopen decennia is FBN Juristen uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist werkzaam op de notariële vakgebieden van dienst is. Wij werken niet alleen voor notariskantoren, maar ook voor banken, accountants, vermogende particulieren etc. De kennis wordt gedeeld via cursussen, het uitgeven van de databank Via Juridica, een nieuwsbrief (www.viajuridica.nl) en het geven van juridisch advies. Over andere manieren om onze kennis te delen wordt voortdurend nagedacht met alle medewerkers van het kantoor.
Wegens groei en de lancering van nieuwe diensten zijn wij opzoek naar een enthousiaste en ambitieuze collega's.

 


Jurist met wetenschappelijke ambitie

Wie zoeken wij?
Een jurist met interesse in de notariële rechtsgebieden en werkzaamheden. Gelet op de aard van het kantoor en je werkzaamheden ben je van bovengemiddeld niveau. Je bent sterk in het civiele recht en hebt affiniteit met de notariële belastingen. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en het schrijven van juridische stukken gaat je goed af. Verder ben je sociaal en de omgang met mensen van verschillende disciplines vind je leuk. Je bent ondernemend en bezit een flinke dosis creativiteit.
Een aantal jaren werkervaring op een notariskantoor is een pré.

Wat zijn je werkzaamheden?
De kern van je werkzaamheden bestaat uit het schrijven van juridische stukken. Dit kunnen zijn artikelen voor de databank Via Juridica of onze nieuwsbrief, adviezen of opdrachten voor het recent gelanceerde e-learning product ELN (www.fbn-elearning.nl). Andere werkzaamheden zijn meewerken aan de inhoudelijke voorbereiding van cursussen en aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook lesgeven behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving waarin je op inhoudelijk en persoonlijk vlak wordt uitgedaagd. Samen met collega’s ben je op hoog niveau bezig om het recht te vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij veel ruimte om jezelf te ontplooien op juridisch inhoudelijk en commercieel vlak.
Veel van je (toekomstige) collega’s zijn tevens als docent verbonden aan een universiteit. Parttime bij ons werken behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de functie te combineren met een dienstverband op een ander juridisch kantoor.

Interesse?
Ben jij die gedreven jurist met wetenschappelijke ambitie? Mail dan je motivatiebrief en CV naar devries@fbn.nl t.a.v. mr. Arco de Vries.
Wil je meer weten over FBN Juristen, bezoek onze website of neem telefonisch contact op via 088 2222 123.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Gedreven junior/medior secretaresse/medewerker cursusorganisatie (doorgroei tot office manager mogelijk!)

Werkzaamheden

Als medewerker cursusorganisatie / secretariaat heb je een belangrijke taak bij het draaiend houden van het kantoor en de organisatie van cursussen. Jij bent voor klanten het eerste aanspreekpunt waardoor jij als ‘visitekaartje’ fungeert. Daarnaast ben je onmisbaar voor de uitvoering van de cursusorganisatie.

Een voorbeeld van hoe een werkdag er voor jou uit ziet
Jij komt ’s ochtends binnen op kantoor en neemt meteen de post mee naar je bureau die je doorkijkt en sorteert terwijl je je computer opstart. Na gezellig iedereen te hebben begroet ga je aan de slag door de algemene inbox en daarna je eigen inbox door te spitten. Je weet de belangrijke berichten meteen eruit te filteren en daar opvolging aan te geven. Tussendoor gaat de telefoon meerdere malen, waarbij je continu moet schakelen en vragen goed weet af te handelen of door te zetten naar collega’s. Zulke berichten betreffen onder meer: vragen van klanten, vragen over producten, abonnementen of cursusinschrijvingen, contact met cursuslocaties om dagprogramma’s door te spreken, inboeken van adviesdossiers, etc.

Halverwege de ochtend gaat het (wekelijkse) vaktechnische overleg van start waarbij jij de algemene agenda beheert en notuleert. Daarna kan je nog net een bestelling doen voor het voorraadbeheer en een paar cursusinschrijvingen inboeken in het CRM systeem, waarna je om 12 uur start de lunch voor te bereiden.

Na de lunch begin je met het voorbereiden van het cursusmateriaal voor de eerstkomende bijeenkomst en je zorgt ervoor dat alles netjes klaarligt voor de docent. Tussendoor check je regelmatig de algemene inbox, handel je diverse telefoontjes af en ondersteun je (ook ongevraagd) diverse collega’s. Je sluit de dag af door de laatste facturen in te boeken voor de financiële administratie.

Aan het eind van de dag ben jij een ieders reddende engel geweest. Jij hebt een voldaan gevoel, waarbij je steeds alles onder controle hebt, precies weet wat er speelt op kantoor en wat de volgende dag als eerste op je to-do lijstje staat.
 

Eigenschappen

Wij zoeken een zeer gemotiveerde junior/medior secretaresse die van aanpakken weet. Jij wilt meer zijn dan een ‘gemiddelde’ secretaresse en vindt het leuk om een breed takenpakket op te pakken. Daarbij is dienstbaarheid belangrijk (de klant is koning!), ben je bereid om alles op te pakken en zie je feedback als iets positief om nog beter te worden. Voor deze functie is het van belang dat je goed kunt multitasken, stressbestendig bent, de Nederlandse taal uitstekend beheerst en zeer secuur en gestructureerd te werk gaat. Jij ziet het werk liggen, bent service- en zeer klantgericht. Ook beschik je over humor, ben je collegiaal, signaleer je verbeterpunten binnen de organisatie en ben je niet bang om deze punten in te brengen in een (kantoor)overleg.


Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal een jaar relevante werkervaring
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (erg belangrijk omdat onze klanten juristen zijn!)
 • Geen 9 tot 5, maar hands-on mentaliteit!
 • Kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)
 • Affiniteit met automatisering en digitalisering is belangrijk; de cursusorganisatie gaat steeds meer ‘automatisch’, maar je moet wel weten op welke knoppen je moet drukken!
   

Wat bieden wij?

 • Een leerzame baan waarin je jezelf enorm gaat ontwikkelen. Onze ideale collega werkt 40 uur per week, maar een parttime aanstelling is bespreekbaar.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding, minimaal € 1.700 en maximaal € 2.500,- bruto o.b.v. 40 uur per week
 • Een erg goede sfeer met inspirerende, enthousiaste medecollega’s en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen
   

Wie zijn wij?

Wij zijn als juristenkantoor hét aanspreekpunt voor het notariaat. Wij verzorgen cursussen, zijn uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), maken een e-learningproduct (www.fbn-elearning.nl) en geven juridisch advies. Er is ruimte voor de ontwikkeling van medewerkers en er heerst een informele sfeer op kantoor. Naar buiten toe is de sfeer zakelijk.
Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. mevrouw B. Fölkel.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 


Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel/fiscaal

Ervaring opdoen bij FBN Juristen?
Periodiek is ons kantoor op zoek naar stagiaires en werkstudenten. De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om cursussen van FBN Juristen bijwonen om kennis te maken met de doelgroep en je eigen kennis te verdiepen.

Wat vragen wij?
Functie-eisen: Je bent een WO-rechtenstudent in het derde of vierde jaar van de opleiding Nederlands, notarieel en/of fiscaal recht.
Kwaliteiten: je kunt goed zelfstandig werken, bent leergierig, accuraat en inhoudelijk sterk. Je hebt een voorliefde voor schrijven en beschikt dus over een goed ontwikkeld taalgevoel.
Beschikbaarheid: 3 tot 4 maanden, minimaal 3 dagen per week. Ingangsdatum in overleg.

Wat bieden wij?
Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante ervaring op te doen. In korte tijd leer je veel op het gebied van juridisch publiceren, interpreteren van jurisprudentie en het scheiden van hoofd- en bijzaken uit nieuwsbronnen als rechtspraak, beleidsbesluiten en nieuwe wetgeving.
Je ontvangt bij 3 dagen per week een stagevergoeding van € 450,- per maand. Word je meteen aangenomen als werkstudent, dan verdien je wat meer. Als er een wederzijdse klik is naar aanleiding van de stage, dan bestaat de mogelijkheid om na de stage als werkstudent betrokken te blijven bij ons kantoor.

Solliciteren kan door een e-mail met je CV en relevante cijferlijst te zenden naar devries@fbn.nl, t.a.v. de heer A.C.M. (Arco) de Vries.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld