Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuw talent. Interesse? Solliciteer op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@fbn.nl.

Onze openstaande vacatures:

Notarieel/fiscaal jurist met wetenschappelijke ambitie - Nieuw!

- Gedreven secretaresse / alleskunner - Nieuw!

- Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel en/of fiscaal recht (24 uur)


Wat voor bedrijf is FBN Juristen?
FBN Juristen is hét kenniscentrum voor het notariaat. In de afgelopen decennia is FBN Juristen uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist werkzaam op de notariële vakgebieden van dienst is. Wij werken niet alleen voor notariskantoren, maar ook voor banken, accountants, vermogende particulieren etc. De kennis wordt gedeeld via cursussen, het uitgeven van de databank Via Juridica, een nieuwsbrief (www.viajuridica.nl) en het geven van juridisch advies. Over andere manieren om onze kennis te delen wordt voortdurend nagedacht met alle medewerkers van het kantoor.
Wegens groei en de lancering van nieuwe producten en diensten zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste en ambitieuze nieuwe collega's.


Notarieel/fiscaal jurist met wetenschappelijke ambitie

Wie zoeken wij?
Ter versterking van ons fiscale team (op de notariële belastingen) zijn wij op zoek naar een notarieel jurist/fiscalist, bij voorkeur met enkele jaren werkervaring in het notariaat of de belastingadviespraktijk. Gelet op de aard van het kantoor en je werkzaamheden ben je van bovengemiddeld niveau. Je bent breed geinteresseerd (civiel en fiscaal) en hebt affiniteit met de notariële belastingen en/of een fiscale master op zak. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en het schrijven van juridische stukken gaat je goed af. Verder ben je sociaal en de omgang met mensen van verschillende disciplines vind je leuk. Je bent ondernemend en bezit een flinke dosis creativiteit.

Wat zijn je werkzaamheden?
Je zit bovenop het fiscaal-notariële nieuws, dat wordt verwerkt in bijvoorbeeld onze nieuwsbrief, databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), een e-learning (www.fbn-elearning.nl) of een serviceproduct. Daarnaast werk je met een aantal senior fiscalisten aan fiscale adviezen. Verder ben je betrokken bij de inhoudelijke voorbereiding van onze cursussen en de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook lesgeven behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
Een plezierige werkomgeving waarin je op inhoudelijk en persoonlijk vlak wordt uitgedaagd. Samen met collega’s ben je op hoog niveau bezig om het recht te vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij veel ruimte om jezelf te ontplooien op juridisch inhoudelijk en commercieel vlak.
Veel van je (toekomstige) collega’s zijn tevens als docent verbonden aan een universiteit. Parttime bij ons werken of de functie combineren met een dienstverband op een ander juridisch kantoor is bespreekbaar.

Interesse?
Ben jij die gedreven notarieel/fiscaal jurist met wetenschappelijke ambitie? Mail dan je motivatiebrief en CV naar info@fbn.nl t.a.v. Laura Welkers.
Wil je meer weten over de vacature? Neem dan telefonisch contact op via 088 2222 123.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Gedreven secretaresse / alleskunner

Werkzaamheden

Als secretaresse / alleskunner heb je als belangrijkste taak het draaiend houden van het kantoor. Jij bent voor klanten het eerste aanspreekpunt waardoor jij als ‘visitekaartje’ fungeert.


Een voorbeeld van hoe een werkdag er voor jou uit ziet
Jij komt ’s ochtends binnen op kantoor en neemt meteen de post mee naar je bureau die je doorkijkt en sorteert terwijl je je computer opstart. Na gezellig iedereen te hebben begroet ruim je even de vaatwasser uit, verdeel je de post over de postbakjes en ga je vervolgens aan de slag door de kantoormailbox en je eigen inbox door te spitten. Je weet de belangrijke berichten meteen eruit te filteren en daar opvolging aan te geven. Tussendoor gaat de telefoon meerdere malen, waarbij je continu moet schakelen en vragen goed weet af te handelen of door te zetten naar collega’s. Zulke berichten betreffen onder meer: vragen van klanten, vragen over producten, abonnementen of cursusinschrijvingen, contact met cursuslocaties om dagprogramma’s door te spreken, inboeken van adviesdossiers, etc.

Halverwege de ochtend gaat het (wekelijkse) vaktechnische overleg van start. Jij hebt daarvoor wat potjes thee klaargezet en hebt een cadeautje voor de jarige geregeld. De weekagenda wordt doorgenomen, waarbij jij eventuele nieuwe agendapunten noteert en het overleg notuleert. Na het overleg kan je nog wat mailtjes beantwoorden en een paar cursusinschrijvingen inboeken in het CRM systeem. Je wandelt een rondje door Amsterdam Oud-Zuid en haalt de dagelijkse boodschappen bij de slager en de bakker. Je zorgt ervoor dat de tafel wordt gedekt voor de gezamenlijke lunch.

Na de lunch ga je aan de slag met de financiële administratie. Je hebt contact met de boekhouder, boekt bonnetjes en facturen in en vraagt reiskosten op bij je collega’s. Je checkt tussendoor regelmatig de kantoormailbox, handelt diverse telefoontjes af en ondersteunt (ook ongevraagd) diverse collega’s, bijvoorbeeld bij het in elkaar zetten van cursusmateriaal of het opslaan van informatie in ons CRM-systeem. Je controleert de voorraden op kantoor en doet zo nodig een bestelling. Wanneer er problemen met ICT gerelateerde zaken ontstaan, weet jij deze binnen no time op te lossen (al dan niet met ondersteuning van externe partijen).

Aan het eind van de dag zet je met een glimlach het vuil bij de weg en heb je een voldaan gevoel van alles wat je vandaag weer hebt kunnen doen voor anderen, waarbij je steeds alles onder controle hebt, precies weet wat er speelt op kantoor en wat de volgende dag als eerste op je to-do lijstje staat.


Eigenschappen

Wij zoeken een dienstbare secretaresse die bereid is om alles op te pakken en feedback ziet als iets positief om nog beter te worden. Voor deze functie is het van belang dat je goed kunt multitasken, zelfstandig kunt werken, aan weinig uitleg genoeg hebt en stressbestendig bent. De Nederlandse taal beheers je uitstekend en je gaat zeer secuur en gestructureerd te werk. Jij ziet het werk liggen, bent service- en zeer klantgericht. Daarnaast ben je collegiaal, signaleer je verbeterpunten binnen de organisatie en ben je niet bang om deze punten in te brengen in een (kantoor)overleg. Je hebt oog voor detail, houdt van een opgeruimd kantoor en zet je hier ook voor in.

Functie-eisen

  • Hbo- werk- en denkniveau en/of Schoevers
  • Minimaal een jaar relevante werkervaring
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (erg belangrijk omdat onze klanten juristen zijn!)
  • Geen 9 tot 5, maar hands-on mentaliteit!
  • Kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)

Wat bieden wij?

  • Een leerzame baan met veel variatie. Onze ideale collega werkt 40 uur per week, maar een parttime aanstelling is bespreekbaar.
  • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding, minimaal € 1.700 en maximaal € 2.200 bruto o.b.v. 40 uur per week.
  • Een erg goede sfeer met inspirerende, enthousiaste medecollega’s en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen.
  • Het betreft een aanstelling in tijdelijke dienst, met de mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Wie zijn wij?

Wij zijn als juristenkantoor hét aanspreekpunt voor het notariaat. Wij verzorgen cursussen, zijn uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), maken een e-learningproduct (www.fbn-elearning.nl) en geven juridisch advies. Er is veel ruimte voor opleiding en doorontwikkeling van medewerkers en er heerst een informele sfeer op kantoor. Naar buiten toe is de sfeer zakelijk.
Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Britt Fölkel.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 


Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel/fiscaal

Ervaring opdoen bij FBN Juristen?
Periodiek is ons kantoor op zoek naar stagiaires en werkstudenten. De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om cursussen van FBN Juristen bijwonen om kennis te maken met de doelgroep en je eigen kennis te verdiepen.

Wat vragen wij?
Functie-eisen: Je bent een WO-rechtenstudent in het derde of vierde jaar van de opleiding Nederlands, notarieel en/of fiscaal recht. Heb je HBO niveau, dan ben je ook welkom om te solliciteren voor het werkstudentschap.
Kwaliteiten: je kunt goed zelfstandig werken, bent leergierig, accuraat en inhoudelijk sterk. Je hebt een voorliefde voor schrijven en beschikt dus over een goed ontwikkeld taalgevoel.
Beschikbaarheid: 3 tot 4 maanden, minimaal 3 dagen per week. Ingangsdatum in overleg.

Wat bieden wij?
Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante ervaring op te doen. In korte tijd leer je veel op het gebied van juridisch publiceren, interpreteren van jurisprudentie en het scheiden van hoofd- en bijzaken uit nieuwsbronnen als rechtspraak, beleidsbesluiten en nieuwe wetgeving.
Je ontvangt bij 3 dagen per week een stagevergoeding van € 450,- per maand. Word je meteen aangenomen als werkstudent, dan verdien je wat meer. Als er een wederzijdse klik is naar aanleiding van de stage, dan bestaat de mogelijkheid om na de stage als werkstudent betrokken te blijven bij ons kantoor.

Solliciteren kan door een e-mail met je CV en relevante cijferlijst te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Laura Welkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld