Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar talentvolle krachten. Interesse? Solliciteer op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@fbn.nl.

Onze openstaande vacatures:

- Jurist met wetenschappelijke ambitie

- Junior secretaresse/medewerker cursusorganisatie

- Stageplaats student/werkstudent WO-recht Nederlands, notarieel en/of fiscaal (24 uur)


Wat voor bedrijf is FBN Juristen?
FBN Juristen is hét kenniscentrum voor het notariaat. In de afgelopen decennia is FBN Juristen uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist werkzaam op de notariële vakgebieden van dienst is. Wij werken niet alleen voor notariskantoren, maar ook voor banken, accountants, vermogende particulieren etc. De kennis wordt gedeeld via cursussen, het uitgeven van de databank Via Juridica, een nieuwsbrief (www.viajuridica.nl) en het geven van juridisch advies. Over andere manieren om onze kennis te delen wordt voortdurend nagedacht met alle medewerkers van het kantoor.
Wegens groei en de lancering van nieuwe diensten zijn wij opzoek naar een enthousiaste en ambitieuze collega's.

 


Jurist met wetenschappelijke ambitie

Wie zoeken wij?
Een jurist met interesse in de notariële rechtsgebieden en werkzaamheden. Gelet op de aard van het kantoor en je werkzaamheden ben je van bovengemiddeld niveau. Je bent sterk in het civiele recht en hebt affiniteit met de notariële belastingen. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en het schrijven van juridische stukken gaat je goed af. Verder ben je sociaal en de omgang met mensen van verschillende disciplines vind je leuk. Je bent ondernemend en bezit een flinke dosis creativiteit.
Een aantal jaren werkervaring op een notariskantoor is een pré.

Wat zijn je werkzaamheden?
De kern van je werkzaamheden bestaat uit het schrijven van juridische stukken. Dit kunnen zijn artikelen voor de databank Via Juridica of onze nieuwsbrief, adviezen of opdrachten voor het recent gelanceerde e-learning product ELN (www.fbn-elearning.nl). Andere werkzaamheden zijn meewerken aan de inhoudelijke voorbereiding van cursussen en aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook lesgeven behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving waarin je op inhoudelijk en persoonlijk vlak wordt uitgedaagd. Samen met collega’s ben je op hoog niveau bezig om het recht te vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij veel ruimte om jezelf te ontplooien op juridisch inhoudelijk en commercieel vlak.
Veel van je (toekomstige) collega’s zijn tevens als docent verbonden aan een universiteit. Parttime bij ons werken behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de functie te combineren met een dienstverband op een ander juridisch kantoor.

Interesse?
Ben jij die gedreven jurist met wetenschappelijke ambitie? Mail dan je motivatiebrief en CV naar devries@fbn.nl t.a.v. mr. Arco de Vries.
Wil je meer weten over FBN Juristen, bezoek onze website of neem telefonisch contact op via 088 2222 123.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Junior secretaresse/medewerker cursusorganisatie

(fulltime, parttime of werkstudentschap)

Werkzaamheden
Als junior medewerker cursusorganisatie / secretariaat heb je een ondersteunende taak bij het draaiend houden van het kantoor en de organisatie van cursussen. Bij cursusorganisatie kun je denken aan het verwerken van inschrijvingen, het in elkaar zetten van cursusmateriaal, de communicatie met cursuslocaties en cursisten, etc.
Je verzorgt de (digitale) postverwerking en je bent het eerste aanspreekpunt voor onze cursisten en abonnees van onze databank. Je bent verantwoordelijk voor het voorraadbeheer voor kantoorartikelen, het organiseren van de lunch, je onderhoudt de contacten met onze ICT’ers, werkt mee aan de financiële administratie en een variëteit aan andere dagelijkse werkzaamheden.

Functie-eisen

 • MBO / HBO werk- en denkniveau (je bent vooral diegene die nét een stapje extra doet voor een mooie C.V. en groei in persoonlijke ontwikkeling!)
 • Van nul tot maximaal twee jaar werkervaring. Mensen die in de laatste fase van hun studie zitten worden ook uitgenodigd om te solliciteren. Een werkstudentschap (bijvoorbeeld tijdens je Schoeversopleiding) is ook mogelijk.
 • Een zeer goede kennis van de Nederlandse taal en zowel mondeling als schriftelijk zeer goed kunnen communiceren (erg belangrijk omdat onze klanten juristen zijn!)
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)
 • Affiniteit met automatisering
 • Affiniteit met vormgeving en websitebeheer zijn een pré


Eigenschappen

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Meer dan een ‘gemiddelde’ secretaresse of ambitie om dat te worden
 • Geen uitvoerder maar een meedenker
 • Secuur
 • Gestructureerd en zeer zelfstandig kunnen werken
 • Goed in multitasken (je krijgt zeer veel verschillende taken tegelijk)
 • Aanpakker / harde werker
 • Dienstvaardig
 • Sociaal en goed met verschillende soorten mensen kunnen omgaan

Wat bieden wij?

 • Een leerzame (bij)baan waarin je jezelf énorm gaat ontwikkelen in zelfstandigheid en niveau, voor minimaal 24 uur per week. Fulltime aanstelling is ook mogelijk.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring, maximaal € 2.000,- bruto o.b.v. 40 uur per week

Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. mevrouw L.E. (Laura) Welkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 


Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel/fiscaal

Ervaring opdoen bij FBN Juristen?
Periodiek is ons kantoor op zoek naar stagiaires en werkstudenten. De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om cursussen van FBN Juristen bijwonen om kennis te maken met de doelgroep en je eigen kennis te verdiepen.

Wat vragen wij?
Functie-eisen: Je bent een WO-rechtenstudent in het derde of vierde jaar van de opleiding Nederlands, notarieel en/of fiscaal recht.
Kwaliteiten: je kunt goed zelfstandig werken, bent leergierig, accuraat en inhoudelijk sterk. Je hebt een voorliefde voor schrijven en beschikt dus over een goed ontwikkeld taalgevoel.
Beschikbaarheid: 3 tot 4 maanden, minimaal 3 dagen per week. Ingangsdatum in overleg.

Wat bieden wij?
Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante ervaring op te doen. In korte tijd leer je veel op het gebied van juridisch publiceren, interpreteren van jurisprudentie en het scheiden van hoofd- en bijzaken uit nieuwsbronnen als rechtspraak, beleidsbesluiten en nieuwe wetgeving.
Je ontvangt bij 3 dagen per week een stagevergoeding van € 450,- per maand. Word je meteen aangenomen als werkstudent, dan verdien je wat meer. Als er een wederzijdse klik is naar aanleiding van de stage, dan bestaat de mogelijkheid om na de stage als werkstudent betrokken te blijven bij ons kantoor.

Solliciteren kan door een e-mail met je CV en relevante cijferlijst te zenden naar devries@fbn.nl, t.a.v. de heer A.C.M. (Arco) de Vries.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld