Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuw talent. Interesse? Solliciteer op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@fbn.nl.

Onze openstaande vacatures:

- Cursuscoördinator (junior of medior) - Nieuw!

- Fiscalist/estate planner ter versterking van ons bureau vaktechniek!

- Secretaresse / medewerker cursusorganisatie - Nieuw!

- Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel en/of fiscaal recht (24 uur)


Wat voor bedrijf is FBN Juristen?
FBN Juristen is hét kenniscentrum voor het notariaat. In de afgelopen decennia is FBN Juristen uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist werkzaam op de notariële vakgebieden van dienst is. Wij werken niet alleen voor notariskantoren, maar ook voor banken, accountants, vermogende particulieren etc. De kennis wordt gedeeld via cursussen, het uitgeven van de databank Via Juridica, een nieuwsbrief (www.viajuridica.nl) en het geven van juridisch advies. Over andere manieren om onze kennis te delen wordt voortdurend nagedacht met alle medewerkers van het kantoor.
Wegens groei en de lancering van nieuwe producten en diensten zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste en ambitieuze nieuwe collega's.


 

Cursuscoördinator (junior of medior)

Wat ga je bij ons doen?
Vanuit ons prachtige kantoor aan de Willemsparkweg in Amsterdam Oud-Zuid zorg jij er samen met je collega’s voor dat alle cursussen, workshops en opleidingen van FBN Juristen van a tot z georganiseerd zijn.
Je krijgt de verantwoordelijkheid over een eigen selectie van eendaagse cursussen en/of meerdaagse opleidingen. Je maakt een planning, legt locaties vast, plaatst cursussen op de website, verzorgt het cursusmateriaal, coördineert (inhoud en uitvoering van) communicatie naar docenten en cursisten, et cetera. Je krijgt hierbij ondersteuning van de medewerker cursusorganisatie/secretariaat. Je onderhoudt nauwe contacten met de marketingmanager en legt verantwoording af aan het hoofd cursusorganisatie.
Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het automatiseren en verbeteren van de (interne) processen van onze cursusorganisatie.
Je signaleert tijdig knelpunten en weet de juiste acties te ondernemen. Je bent de centrale vraagbaak en stelt desgewenst managementinformatie samen. Je hebt oog voor verbeteringen binnen de organisatie en bent niet bang deze voor te dragen. Je houdt van aanpakken en je vindt het geen probleem andere mensen binnen onze organisatie te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Dit heb jij in huis:
- HBO werk- en denkniveau
- Aangezien wij zijn op zoek zijn naar meerdere cursuscoördinatoren sta je aan het begin van je carrière of heb je al enige werkervaring, bij voorkeur met de organisatie van cursussen of evenementen
- kennis van de Nederlandse taal en zowel mondeling als schriftelijk zeer goed kunnen communiceren is een vereiste
- kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)
- affiniteit met automatisering is een pré

De organisatie FBN Juristen
FBN Juristen is een kennis- en cursusinstituut voor het notariaat. Onze belangrijkste klanten zijn notariskantoren. Wij verzorgen de opleiding en bijscholing van de (kandidaat-)notarissen en juridisch medewerkers van deze notariskantoren. Daarnaast volgen de juristen van ons vaktechnisch bureau de ontwikkelingen in jurisprudentie en wetgeving voor het notariaat; deze juridische ontwikkelingen worden verwerkt in allerlei producten voor het notariaat, zoals een grote kennisbank voor het notariaat (databank Via Juridica, www.viajuridica.nl), een 2-wekelijkse nieuwsbrief en een wekelijkse e-learning (www.fbn-elearning.nl ). Voorts kunnen notarissen bij ons aankloppen voor advies op maat in ingewikkelde dossiers.

Wat bieden wij jou?
Je zet je samen met een gepassioneerd en dynamisch team van mensen in voor een organisatie die voortdurend in ontwikkeling is. We bieden je de kans om mee te bouwen aan de toekomst van onze organisatie en geven jou de ruimte om te groeien als professional, o.a. door opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden je een uitdagende baan voor 32-40 uur per week, een marktconform salaris, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur per week), telefoon- en reiskostenvergoeding en bij goed functioneren een aantrekkelijke eindejaarsuitkering. We starten met een tijdelijk contract met uitzicht op een vast contract.
Wij zijn een hecht team en organiseren jaarlijks meerdere uitjes (zoals wintersport, stedentrips met verrassende activiteiten, pubquiz, bioscoop, bowlen, borrels, karaoke, sinterklaasviering, kerstviering en een jaarlijks partneruitje).

Zie jij jezelf bij ons werken?
Kom dan snel kennismaken! Solliciteer door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. mevrouw B. Fölkel.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Fiscaal jurist/estate-planner
(ook notarieel juristen met fiscale ambitie zijn welkom!)

Wie zoeken wij?
Ter versterking van ons fiscale team (op de notariële belastingen) zijn wij op zoek naar een fiscalist of een notarieel jurist, bij voorkeur met enkele jaren werkervaring. Gelet op de aard van het kantoor en je werkzaamheden ben je van bovengemiddeld niveau. Je bent breed geinteresseerd (civiel en fiscaal) en hebt affiniteit met de notariële belastingen en/of een fiscale master op zak. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en het schrijven van juridische stukken gaat je goed af. Je bent ondernemend en bezit een flinke dosis creativiteit.

Functieomschrijving
Je zit bovenop het fiscaal-notariële nieuws, dat wordt verwerkt in bijvoorbeeld onze nieuwsbrief, databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), een e-learning (www.fbn-elearning.nl) of een serviceproduct. Daarnaast lever je met collega fiscalisten en notarieel juristen een bijdrage aan de adviespraktijk. Verder ben je betrokken bij de inhoudelijke voorbereiding van onze cursussen en de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook lesgeven behoort tot de mogelijkheden.

Pas jij in het profiel?
Binnen onze organisatie voegt de functie zich naar de persoon. Houd je van het schrijven van notities, e-learnings en andere publicaties voor het notariaat? We hebben voldoende werk! (zie www.fbn-elearning.nl en www.viajuridica.nl). Zou je graag willen verkennen of lesgeven bij je past? Dat kan. Of ambitie om te promoveren? Ook een combinatie van een functie op ons vaktechnisch bureau met een promotie is bespreekbaar.

Wat bieden wij?
Een plezierige werkomgeving waarin je op inhoudelijk en persoonlijk vlak wordt uitgedaagd. Samen met collega’s ben je op hoog niveau bezig om het recht te vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij veel ruimte om jezelf te ontplooien op juridisch inhoudelijk en commercieel vlak.
Veel van je (toekomstige) collega’s zijn tevens als docent verbonden aan een universiteit. Parttime bij ons werken of de functie combineren met een dienstverband op een ander juridisch kantoor is bespreekbaar.

Interesse?
Mail dan je motivatiebrief en CV naar info@fbn.nl t.a.v. Laura Welkers.
Wil je meer weten over de vacature? Neem dan telefonisch contact op via 088 2222 123.


De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Secretaresse / medewerker cursusorganisatie (junior of medior)

Wat ga je bij ons doen?
Als secretaresse / medewerker cursusorganisatie heb je als belangrijkste taak het draaiend houden van het kantoor en het ondersteunen van je collega’s. Jij bent voor klanten het eerste aanspreekpunt waardoor jij als ‘visitekaartje’ fungeert.

Een voorbeeld van hoe een werkdag er voor jou uit ziet
Jij komt ’s ochtends binnen op kantoor en neemt meteen de post mee naar je bureau die je doorkijkt en sorteert terwijl je je computer opstart. Na gezellig iedereen te hebben begroet ruim je even de vaatwasser uit, verdeel je de post over de postbakjes en ga je vervolgens aan de slag door de kantoormailbox en je eigen inbox door te spitten. Je weet de belangrijke berichten meteen eruit te filteren en daar opvolging aan te geven. Tussendoor gaat de telefoon meerdere malen, waarbij je continu moet schakelen en vragen goed weet af te handelen of door te zetten naar collega’s. Zulke berichten betreffen onder meer: vragen van klanten, vragen over producten, abonnementen of cursusinschrijvingen, contact met cursuslocaties om dagprogramma’s door te spreken, inboeken van adviesdossiers, etc.

Halverwege de ochtend gaat het (wekelijkse) vaktechnische overleg van start. Jij hebt daarvoor wat potjes thee klaargezet en hebt een cadeautje voor de jarige geregeld. De weekagenda wordt doorgenomen, waarbij jij eventuele nieuwe agendapunten noteert en het overleg notuleert. Na het overleg kan je nog wat mailtjes beantwoorden help je de cursuscoördinatoren bij het in orde maken van het materiaal ten behoeve van de cursussen die deze week plaatsvinden. Je wandelt een rondje door Amsterdam Oud-Zuid en haalt de dagelijkse boodschappen bij de slager en de bakker. Je zorgt ervoor dat de tafel wordt gedekt voor de gezamenlijke lunch.

Na de lunch ga je aan de slag met de financiële administratie. Je hebt contact met de boekhouder, boekt bonnetjes en facturen in en vraagt reiskosten op bij je collega’s. Je checkt tussendoor regelmatig de kantoormailbox, handelt diverse telefoontjes af en ondersteunt (ook ongevraagd) diverse collega’s, bijvoorbeeld bij het in elkaar zetten van cursusmateriaal of het opslaan van informatie in ons CRM-systeem. Je controleert de voorraden op kantoor en doet zo nodig een bestelling. Wanneer er problemen met ICT gerelateerde zaken ontstaan, weet jij deze binnen no time op te lossen (al dan niet met ondersteuning van externe partijen).

Aan het eind van de dag zet je met een glimlach het vuil bij de weg en heb je een voldaan gevoel van alles wat je vandaag weer hebt kunnen doen voor anderen, waarbij je steeds alles onder controle hebt, precies weet wat er speelt op kantoor en wat de volgende dag als eerste op je to-do lijstje staat.

Dit heb jij in huis
Wij zoeken een dienstbare secretaresse die bereid is om alles op te pakken en feedback ziet als iets positief om nog beter te worden. Voor deze functie is het van belang dat je goed kunt multitasken, zelfstandig kunt werken, aan weinig uitleg genoeg hebt en stressbestendig bent. Je gaat zeer secuur en gestructureerd te werk. Je ziet het werk liggen, bent service- en zeer klantgericht. Daarnaast ben je collegiaal, signaleer je verbeterpunten binnen de organisatie en ben je niet bang om deze punten in te brengen in een (kantoor)overleg. Je hebt oog voor detail, houdt van een opgeruimd kantoor en zet je hier ook voor in.

Functie-eisen
- MBO+/HBO werk- en denkniveau en/of Schoevers
- Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling is een vereiste
- Geen 9 tot 5, maar hands-on mentaliteit!
- Kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)

De organisatie FBN Juristen
FBN Juristen is een kennis- en cursusinstituut voor het notariaat. Onze belangrijkste klanten zijn notariskantoren. Wij verzorgen de opleiding en bijscholing van de (kandidaat-)notarissen en juridisch medewerkers van deze notariskantoren. Daarnaast volgen de juristen van ons vaktechnisch bureau de ontwikkelingen in jurisprudentie en wetgeving voor het notariaat; deze juridische ontwikkelingen worden verwerkt in allerlei producten voor het notariaat, zoals een grote kennisbank voor het notariaat (databank Via Juridica, www.viajuridica.nl), een 2-wekelijkse nieuwsbrief en een wekelijkse e-learning (www.fbn-elearning.nl ). Voorts kunnen notarissen bij ons aankloppen voor advies op maat in ingewikkelde dossiers.

Wat bieden wij jou?
Een leerzame baan met veel variatie. Een erg goede sfeer met enthousiaste medecollega’s en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen. We bieden je de kans om mee te bouwen aan de toekomst van onze organisatie en geven jou de ruimte om te groeien als professional, o.a. door opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
Onze ideale collega werkt 40 uur per week, maar een parttime aanstelling is bespreekbaar. Je ontvangt een marktconform salaris (afhankelijk van ervaring en opleiding), 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur per week), telefoon- en reiskostenvergoeding en bij goed functioneren een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.
Het betreft een aanstelling in tijdelijke dienst, met de mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Wij zijn een hecht team en organiseren jaarlijks meerdere uitjes (zoals wintersport, stedentrips met verrassende activiteiten, pubquiz, bioscoop, bowlen, borrels, karaoke, sinterklaasviering, kerstviering en een jaarlijks partneruitje).

Zie jij jezelf bij ons werken?
Kom dan snel kennismaken! Solliciteer door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. mevrouw B. Fölkel.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel/fiscaal

Ervaring opdoen bij FBN Juristen?
Periodiek is ons kantoor op zoek naar stagiaires en werkstudenten. De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om cursussen van FBN Juristen bijwonen om kennis te maken met de doelgroep en je eigen kennis te verdiepen.

Wat vragen wij?
Functie-eisen: Je bent een WO-rechtenstudent in het derde of vierde jaar van de opleiding Nederlands, notarieel en/of fiscaal recht. Heb je HBO niveau, dan ben je ook welkom om te solliciteren voor het werkstudentschap.
Kwaliteiten: je kunt goed zelfstandig werken, bent leergierig, accuraat en inhoudelijk sterk. Je hebt een voorliefde voor schrijven en beschikt dus over een goed ontwikkeld taalgevoel.
Beschikbaarheid: 3 tot 4 maanden, minimaal 3 dagen per week. Ingangsdatum in overleg.

Wat bieden wij?
Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante ervaring op te doen. In korte tijd leer je veel op het gebied van juridisch publiceren, interpreteren van jurisprudentie en het scheiden van hoofd- en bijzaken uit nieuwsbronnen als rechtspraak, beleidsbesluiten en nieuwe wetgeving.
Je ontvangt bij 3 dagen per week een stagevergoeding van € 450,- per maand. Word je meteen aangenomen als werkstudent, dan verdien je wat meer. Als er een wederzijdse klik is naar aanleiding van de stage, dan bestaat de mogelijkheid om na de stage als werkstudent betrokken te blijven bij ons kantoor.

Solliciteren kan door een e-mail met je CV en relevante cijferlijst te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Laura Welkers.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.