Webinar: Beperkte gemeenschap van goederen: overeenkomsten en verschillen met de algehele gemeenschap aan de hand van casusposities
Het huwelijksvermogensrecht is door de invoering van de wettelijk beperkte gemeenschap van goederen niet gemakkelijker geworden. De notariële praktijkjurist komt immers nog steeds de wettelijk algehele gemeenschap van goederen tegen. Verschillen tussen beide stelsels roepen diverse vragen op in de notariële praktijk.
De wettelijk beperkte gemeenschap is inmiddels alweer enige jaren geleden ingevoerd. Er is nog weinig jurisprudentie beschikbaar die praktijkvragen over het nieuwe stelsel kunnen beantwoorden. Daarnaast is in een groot aantal gevallen de wettelijk algehele gemeenschap van goederen nog steeds toepasselijk. Omdat niet iedere notarieel jurist dagelijks te maken heeft met de verschillen tussen deze wettelijke stelsels, is er voldoende reden om deze te behandelen in een webinar.
Het webinar maakt de verschillen en overeenkomsten duidelijk tussen de wettelijk beperkte gemeenschap van goederen en de wettelijk algehele gemeenschap van goederen. Met behulp van praktische casusposities kan u actief met de stof aan de slag. De casusposities zijn vooral gericht op veel voorkomende vragen.
De volgende onderwerpen komen tijdens het webinar aan de orde:
• Omvang wettelijk algehele gemeenschap van goederen
• Omvang wettelijk beperkte gemeenschap van goederen
• Voorhuwelijkse onderneming en schulden
• Ten huwelijk aangebracht economisch mede-eigendom
• Zaaksvervanging
• De ondernemer en vergoedingsrechten
Na het webinar heeft de cursist een gestructureerd overzicht van de verschillen tussen de wettelijk algehele en de wettelijk beperkte gemeenschap van goederen. Met behulp van verschillende voorbeelden is voorts actief geoefend met de materie.
Praktische informatie:
Dit webinar is opgenomen op 6 oktober 2022 en duurt 2 uur en 30 minuten
Prijs: € 225,- excl. btw (2 PE).
Doelgroep: (kandidaat-)notarissen en notarieel medewerkers
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ron Juffer van FBN Juristen via 088 - 22 22 123 of info@fbn.nl. Op het webinar zijn de algemene voorwaarden van toepassing.