Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Regiolezing WWFT: actualiteiten en toepassing in de dagelijkse praktijk

De implementatie is achter de rug, en nu de praktijk. Aan de hand van casusposities krijgt u inzicht in de specifieke WWFT-risico’s die aan de orde kunnen zijn en de maatregelen die genomen kunnen worden om die risico’s te kunnen beperken en te beheersen. De verschillende notariële rechtsgebieden komen hierbij aan de orde en vanzelfsprekend is er ook alle aandacht voor de specifieke aspecten rondom het onderzoek naar de herkomst van de middelen (het geldverkeer). U verwerft meer inzicht in casusposities en jurisprudentie en werkt tegelijk aan de verdere ontwikkeling van uw fingerspitzengefuhl.

In deze regiolezing staat de dagelijkse praktijk centraal.

Vanzelfsprekend wordt u ook op de hoogte gesteld van de actualiteiten, waaronder de gevolgen van de invoering van het UBO-register voor de dagelijkse praktijk.


Bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid op het gebied van de WWFT op uw kantoor? 

Speciaal voor de WWFT verantwoordelijke en functionaris biedt FBN Juristen het pakket "WWFT Actueel 2019": met periodieke alerts wordt u als verantwoordelijke op de hoogte gehouden van belangrijke wijzigingen en u bent bovendien welkom op de jaarlijkse WWFT-compliancebijeenkomst speciaal voor WWFT-verantwoordelijken en -functionarissen. Zowel de WWFT-Alerts als deelname aan de WWFT-compliancebijeenkomst zijn ook los te verkrijgen.

 

Nog bezig met de implementatie van de WWFT?

Om uw kantoorbeleid en interne procedures aan te passen aan de aangescherpte regelgeving kunt u gebruik maken van de 'Praktijkmap WWFT voor het notariaat', een toolkit speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote notariskantoren. Deze Praktijkmap WWFT voor het notariaat bevat onder meer een kantoorbeleidscan, diverse checklists en praktische documenten afgestemd op de verschillende verplichtingen uit de WWFT 2018. Cursisten kunnen de map met korting bestellen voor € 295 excl. btw i.p.v. € 495 excl. btw.

 

Inhouse-lezingen 'Implementatie WWFT 2018' en/of 'WWFT: de dagelijkse praktijk'

De cursussen 'Implementatie WWFT 2018' en 'WWFT; dagelijkse praktijk/casusposities' zijn allebei ook uitermate geschikt voor een inhouse-lezing.
Een inhouse-lezing is dé manier om aan de opleidingsverplichting te voldoen én tegelijkertijd actief te werken aan de verplichte ontwikkeling van de 'awareness' van de WWFT.
Bij de cursus 'Implementatie WWFT 2018' wordt het kennisniveau van uw medewerkers snel op peil gebracht en wordt uw kantoor op weg geholpen met de implementatie van de recente wetswijzigingen. 
De cursus 'WWFT: de dagelijkse praktijk' biedt u vervolgens de mogelijkheid in de intieme kantoorsetting met uw medewerkers te brainstormen hoe u, aan de hand van uw kantoorbeleid- en procedures, in praktijk bepaalde zaken zou aanpakken. Voordeel van een inhouse-lezing is dat deze op maat kan worden afgestemd op casus en jurisprudentie die het meest relevant zijn voor úw praktijk.
De inhouse-lezingen 'WWFT: de dagelijkse praktijk' gaan vanaf september 2019 van start (data zijn nu al te reserveren).

 

Meer informatie & inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de regiolezing WWFT: actualiteiten en toepassing in de dagelijkse praktijk', dan kan dit via ons inschrijfformulier. Klik hier voor het bestellen van de Praktijkmap WWFT voor het notariaat of het abonnement op WWFT Actueel 2019.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Laura Gutierrez van FBN Juristen via 088 - 22 22 123 of info@fbn.nl.
Op de regiolezingen WWFT zijn de algemene voorwaarden van toepassing.