Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Opleidingen Register Notarisklerk
Registergoederenrecht, Familievermogensrecht en Ondernemingsrecht


 

Het aantal medewerkers in het notariaat is de laatste jaren enorm toegenomen. Onder hen veel jonge werknemers die in de startblokken staan om meer toegespitste kennis op te doen van het vakgebied waarin zij werken. Daarnaast zijn er ook medewerkers die al de nodige praktijkervaring hebben, maar behoefte hebben aan verdieping van hun kennis door een praktijkspecialist: waarom doe ik wat ik doe? Wat is eigenlijk het juridische kader? 

Om in deze behoefte te voorzien organiseert FBN Juristen drie opleidingen voor notarieel medewerkers, op het gebied van Registergoed, Familierecht en Ondernemingsrecht. De opleidingen zijn gericht op zowel medewerkers die nieuw zijn in het notariaat, als medewerkers die al de nodige praktijkervaring hebben maar graag een verdieping willen aanbrengen in hun juridische kennis.
 


De opleidingen bestaan uit 50 contacturen verdeeld over 9 á 10 dagen en worden afgesloten met een (niet-verplicht) mondeling examen. Van de deelnemers wordt een goede voorbereiding voor iedere bijeenkomst gevraagd op basis van verplichte literatuur. Deelnemers aan de opleiding onvangen bovendien gedurende de opleiding gratis toegang tot de volledige inhoud van databank Via Juridica.

Iedere opleiding staat op zichzelf, na het afsluitende examen ontvangt de deelnemer een certificaat.
Rondt u als medewerker 2 opleidingen met succes af, dan kunt u zich bovendien als gediplomeerd ‘Register Notarisklerk’ laten inschrijven in het register van de SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat). Hiermee onderscheidt u zich als medewerker!
 

Hoe tillen wij u als notarieel medewerker naar een hoger niveau?

  • Kwaliteit staat bij FBN Juristen centraal
  • Een groot docententeam met specialisten op ieder vakgebied
  • Zowel theoretisch als praktijkgericht waardoor u het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk
  • Inclusief toegang tot het civiele gedeelte van de notariële databank ‘Via Juridica’
  • Register Notarisklerk bij 2 afgeronde opleidingen
  • Onderscheid uzelf als notarieel medewerker!Lees meer over:
- de opleiding Familievermogensrecht
- de opleiding Registergoederenrecht
- de opleiding Ondernemingsrecht

Voor vragen over de studiebelasting, insteek van de opleidingen en andere praktische zaken, kunt u ook de veelgestelde vragen raadplegen.
Meer informatie over de registratie in het Register van de Stichting Opleiding Medewerkers notariaat vindt u in het Reglement van de SOMN.

Kosten en inschrijving

Specifieke informatie over de inhoud van de opleidingen, docenten en kosten vindt u op de detailpagina's van de opleidingen (zie hierboven). U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier


Praktische informatie

De drie opleidingen vinden plaats in de omgeving Utrecht.
Voor vragen kunt u terecht bij Britt Fölkel of Nicky Treuren via info@fbn.nl of 088 - 22 22 123. 
Mogelijk geven onze veelgestelde vragen omtrent de opleidingen al antwoord op uw vraag.

Op de opleidingen tot Register Notarisklerk zijn de algemene voorwaarden en het reglement van FBN bij de Opleidingen Register Notarisklerk van toepassing.