Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Erfrecht voor medewerkers

De bijeenkomsten, “Erfrecht voor medewerkers”, “Boedelafwikkeling voor medewerkers” en “Huwelijksvermogensrecht voor medewerkers” vormen samen de praktische basisopleiding familierecht voor notarieel medewerkers.

Er komt een nalatenschap binnen; wat nu? Wat kunt u de cliënt bij het eerste telefonische contact al meegeven? Welke stukken zijn handig om voor de eerste bespreking aan te leveren? Waar moet u als medewerker op letten?
De medewerker wordt aan de hand genomen bij het bijstaan van de cliënt inzake de afwikkeling van een nalatenschap. Niet alleen juridische diepgang maar ook de praktische aspecten van het afwikkelen van een nalatenschap worden onder de aandacht gebracht.

In deze dagbijeenkomst  komen de hoofdlijnen van het erfrecht aan bod, zoals vererving, aanvaarden en verwerpen, de wettelijke verdeling en ongedaanmaking, een en ander aan de hand van praktische voorbeelden die een ieder zal herkennen.

Ook de volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Verschillen in de afwikkeling van een nalatenschap in geval van een ouderlijke boedelverdeling versus een wettelijke verdeling
  • Wat zijn 'onbekende schulden'?
  • Wat vermeld je in de verklaring van executele of de verklaring van erfrecht?
  • Aandachtspunten bij het opstellen van andere verklaringen (beneficiaire aanvaarding, verklaring van wel/niet ongedaanmaken etc)

 

Docenten

De dagbijeenkomst erfrecht voor medewerkers wordt verzorgd door mr. dr. M.R. Kremer en mr. R.J.W.J. Meyer

 

Deze dagbijeenkomst maakt onderdeel uit van een serie van drie bijeenkomsten: erfrecht, boedelafwikkeling en huwelijksvermogensrecht voor medewerkers.
Iedere bijeenkomst staat op zichzelf en kan los van de andere bijeenkomsten worden gevolgd. De drie bijeenkomsten samen vormen een waardevolle basis aan kennis voor de notarieel medewerker familierecht.

 

Meer informatie & inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de cursus Erfrecht voor medewerkers dan kan dat via ons inschrijfformulier

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Nicky Treuren van FBN Juristen via 088 - 22 22 123 of info@fbn.nl.
Op de cursus Erfrecht voor medewerkers zijn de algemene voorwaarden van toepassing.