Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuw talent. Interesse? Solliciteer op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@fbn.nl.

Onze openstaande vacatures:

- Junior allround marketingmedewerker - Nieuw!

- Ondersteunend facilitair medewerker - Nieuw!

- Vertegenwoordiger (combinatie binnen-/buitendienst) - Nieuw!

- Gedreven secretaresse

- Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel en/of fiscaal recht (24 uur)


Wat voor bedrijf is FBN Juristen?
FBN Juristen is hét kenniscentrum voor het notariaat. In de afgelopen decennia is FBN Juristen uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist werkzaam op de notariële vakgebieden van dienst is. Wij werken niet alleen voor notariskantoren, maar ook voor banken, accountants, vermogende particulieren etc. De kennis wordt gedeeld via cursussen, het uitgeven van de databank Via Juridica, een nieuwsbrief (www.viajuridica.nl) en het geven van juridisch advies. Over andere manieren om onze kennis te delen wordt voortdurend nagedacht met alle medewerkers van het kantoor.
Wegens groei en de lancering van nieuwe producten en diensten zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste en ambitieuze nieuwe collega's.


Junior allround marketingmedewerker

Ben jij net afgestudeerd of bijna en wil je (daarnaast) aan het werk gaan?

Content marketing, prospects, segmentaties en de customer journey zijn voor jou bekende begrippen. Jij weet als geen ander hoe je vanuit de klant moet denken, hoe je producten zo goed mogelijk kan aanprijzen en wat er allemaal bij marketing komt kijken.
Als allround marketingmedewerker zet je de marketing zo breed mogelijk in, zowel online als offline en in alle verschillende fases van de customer journey. Je ondersteunt de marketingmanager in de marketingactiviteiten en vindt het leuk mee te denken over de strategie en het marketingplan. Naast het uitvoeren van je marketingactiviteiten ondersteun je (waar nodig) de senior cursusorganisator en werk je mee aan automatiseringsprojecten.

Je zorgt o.a. voor:

 • De groei en optimalisatie van ons klantenbestand
 • Wekelijkse e-mailmarketing campagnes met Mailchimp
 • Het maken van een social media actieplan en onderhouden van social media activiteiten
 • Onderhouden van onze websites en opzetten van landingspagina’s
 • Vormgeving van marketinguitingen (bijv. flyers)
 • Verzorgen van marketingmateriaal bij cursussen en after-sales
 • Briefings maken voor de tele-sales
 • Bewaken van de marketingplanning en veelvuldig overleg met de product owners
 • Analyseren van gegevens en maken van relevante rapportages

Functie-eisen

 • Opleiding marketing/communicatie/commerciële economie, minimaal op HBO niveau
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring (we zoeken echt een junior!)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling wegens veelvuldig contact met klanten
 • Affiniteit met automatisering en digitalisering is belangrijk aangezien een groot gedeelte van de marketing daarmee te maken heeft

Wat bieden wij?

 • Een leerzame baan waarin je jezelf enorm gaat ontwikkelen (dus ook doorgroeimogelijkheden!). Onze ideale collega werkt 40 uur per week, maar een parttime aanstelling is bespreekbaar. Studeer je nog, dan denken we graag met je mee in de mogelijkheden om studie en het opdoen van werkervaring te combineren.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding, minimaal € 1.700 en maximaal € 2.300 bruto o.b.v. 40 uur per week
 • Een erg goede sfeer met inspirerende, enthousiaste medecollega’s en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen

 
Wie zijn wij?
Wij zijn als juristenkantoor hét aanspreekpunt voor het notariaat. Wij verzorgen cursussen (ook e-learning), zijn uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl) en geven juridisch advies. Er is ruimte voor de ontwikkeling van medewerkers en er heerst een informele sfeer op kantoor. Naar buiten toe is de sfeer zakelijk.
Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Lisanne van Noorle Jansen.


Ondersteunend facilitair medewerker

Werkzaamheden
Als ondersteunend facilitair medewerker ben jij diegene die ervoor zorgt dat je collega’s niets te kort komen. Het voorraadbeheer, pandbeheer, cursusmateriaal in elkaar zetten, post verzorgen, klanten ontvangen en de lunch verzorgen zijn taken waar jij je verantwoordelijk voor voelt.

Voorraadbeheer
Is er genoeg printpapier in het pand aanwezig, hoe zit het met de koffievoorraad en de online boodschappenbestelling? Heeft iemand wat nodig, dan ben jij voor diegene het aanspreekpunt. Ook voor cadeautjes voor verjaardagen, kerst en bloemen bij ziekte ben jij diegene die dat regelt.

Pandbeheer
De CV-ketel, wc’s, koffiezetapparaat, afwasmachine, alles kan wel eens kapot gaan. Op het moment dat dat gebeurt probeer jij dat z.s.m. op te lossen en neem je gelijk contact op met partijen die dat kunnen regelen. Ligt het internet eruit, doet een computer het niet of is de printer kapot? Jij probeert het zelf op te lossen en neemt indien nodig contact op met onze externe technische partners.
Voor het schoonmaken van het pand hebben we een schoonmaakster. Wel moet af en toe het vuilnis buiten gezet worden.

Cursusmateriaal
Wij organiseren +/- elke week een cursus op locatie. Vaak wordt er tijdens de cursus materiaal uitgedeeld of vooraf toegezonden. Jij krijgt opdracht van de cursusorganisator om deze specifieke stukken uit te printen, in elkaar te zetten in mappen en eventueel op te sturen.

Overige werkzaamheden
Ook post verzorgen, klanten ontvangen en de lunch verzorgen zijn taken die jij oppakt. Indien wij uitgaande post hebben breng jij de pakketten naar het postkantoor op de hoek van de straat of gooi je het in de bus. Wordt er aangebeld en staan er klanten aan de deur? Jij zorgt voor een hartelijk ontvangst, zorgt voor koffie en thee en meld je collega dat het bezoek er is.

Elke dag lunchen wij gezamenlijk. Jij zorgt dat de tafel is gedekt, al het lekkers op tafel staat en haalt in onze straat vers brood en heerlijke salades.

Kortom: hou jij van mensen ontzorgen, mensen verwennen en zorgen dat niemand iets te kort komt? Ben jij het zonnetje in huis en vind je het leuk om af en toe je collega’s te verrassen met een kopje koffie of wat anders lekkers? Kom bij ons werken! Je maakt deel uit van een ontzettend gezellig team.

Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Britt Fölkel.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 


Vertegenwoordiger (combinatie binnen-/buitendienst)

Als vertegenwoordiger van FBN Juristen ga je op pad om huidige klanten te bezoeken, nieuwe klanten te werven maar ben je ook vaak op kantoor aanwezig om vanuit daar jouw afspraken te regelen en feedback van klanten op kantoor te delen en zo mogelijk te implementeren. Je wordt vertegenwoordiger van een kantoor dat primair notariskantoren als klant heeft. Daarnaast zijn er ook andere beroepsgroepen (private bankers, fiscalisten, advocaten) die aansluiten bij cursussen en producten afnemen van FBN Juristen. Je hebt dus te maken met zakelijke klanten (business to business) die juridisch onderlegd zijn en vertegenwoordigt een juridisch/fiscaal kenniscentrum voor het notariaat. Enige kennis van het recht is daarom een grote pré in deze functie.

Binnendienst
Ongeveer de helft van je tijd breng je door op kantoor in Amsterdam. Je belt naar klanten om afspraken te maken, je maakt rapportages en zet je eigen sales-campagnes op in overleg met het managementteam. Ook neem je deel aan het strategisch overleg waarbij je rapporteert over de sales en meedenkt over kansen en mogelijkheden in de markt.

Buitendienst
De andere helft van je tijd breng je door buiten de deur. Je gaat op bezoek bij huidige klanten en probeert nieuwe klanten te werven. Je bent het visitekaartje voor het bedrijf.

Producten
FBN Juristen organiseert wekelijks meerdere cursussen voor het notariaat. Ook voor fiscalisten kunnen deze interessant zijn. Naast de cursussen hebben we een notariële databank, een e-learning product, diverse serviceproducten en behandelen we ook advieszaken.

Eigenschappen
Wij zoeken een vertegenwoordiger met een zakelijke uitstraling, die kan inspireren en overtuigen en zijn woord naar klanten na komt. De Nederlandse taal beheers je uitstekend en je gaat zeer secuur en gestructureerd te werk. Ook ben je collegiaal, bereid om bij te springen op andere afdelingen op kantoor als dat een keer nodig is en signaleer je verbeterpunten binnen de organisatie.


Functie-eisen

 • Minimaal een jaar relevante werkervaring
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (erg belangrijk omdat onze klanten juristen zijn!)
 • Geen 9 tot 5, maar hands-on mentaliteit!
 • Je hebt een rijbewijs en een eigen auto (zakelijke ritten worden uiteraard vergoed)
 • Kennis van diverse softwarepakketten
 • Kennis van het Nederlands recht, notarieel recht of belastingrecht is een pré
   

Wat bieden wij?

 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Een erg goede sfeer met inspirerende, enthousiaste medecollega's en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen
 • Technische faciliteiten (mobiel en laptop) in overleg.
   

Wie zijn wij?

Wij zijn als juristenkantoor hét aanspreekpunt voor het notariaat, met een leuk gevarieerd team van jong tot oud; secretaresses, cursusplanners, marketingmedewerkers, stagaires, junior- en seniorjuristen. Wij verzorgen cursussen, zijn uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), maken een e-learningproduct (www.fbn-elearning.nl) en geven juridisch advies. Er is veel ruimte voor opleiding en doorontwikkeling van medewerkers en er heerst een informele sfeer op kantoor. Naar buiten toe is de sfeer zakelijk.
Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Britt Fölkel.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Gedreven secretaresse

Werkzaamheden

Als secretaresse heb je een belangrijke taak bij het draaiend houden van het kantoor. Jij bent voor klanten het eerste aanspreekpunt waardoor jij als ‘visitekaartje’ fungeert.

Een voorbeeld van hoe een werkdag er voor jou uit ziet
Jij komt ’s ochtends binnen op kantoor en neemt meteen de post mee naar je bureau die je doorkijkt en sorteert terwijl je je computer opstart. Na gezellig iedereen te hebben begroet ga je aan de slag door de algemene inbox en daarna je eigen inbox door te spitten. Je weet de belangrijke berichten meteen eruit te filteren en daar opvolging aan te geven. Tussendoor gaat de telefoon meerdere malen, waarbij je continu moet schakelen en vragen goed weet af te handelen of door te zetten naar collega’s. Zulke berichten betreffen onder meer: vragen van klanten, vragen over producten, abonnementen of cursusinschrijvingen, contact met cursuslocaties om dagprogramma’s door te spreken, inboeken van adviesdossiers, etc.

Halverwege de ochtend gaat het (wekelijkse) vaktechnische overleg van start waarbij jij de algemene agenda beheert en notuleert. Daarna kan je nog net wat mailtjes beantwoorden en een paar cursusinschrijvingen inboeken in het CRM systeem voordat de lunch begint. We lunchen gezellig samen met alle collega's!

Na de lunch ga je verder waar je gebleven bent, terwijl je in de gaten houdt of er in de mailbox nog nieuwe zaken binnenkomen die direct aandacht behoeven. Je werk is erg afwisselend, waarbij het steeds de uitdaging is om overzicht te houden over de verschillende taken en daarin zelfstandig te bepalen wat als eerst moet en wat later kan. Sommige opdrachten zijn niet altijd volledig uitgeschreven, aan jou dan de uitdaging om door te denken hoe je de opdracht kunt aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken!

Aan het eind van de dag ben jij een ieders reddende engel geweest. Jij hebt een voldaan gevoel, waarbij je steeds alles onder controle hebt, precies weet wat er speelt op kantoor en wat de volgende dag als eerste op je to-do lijstje staat.


Eigenschappen

Wij zoeken een dienstbare secretaresse die bereid is om alles op te pakken en feedback ziet als iets positief om nog beter te worden. Voor deze functie is het van belang dat je goed kunt multitasken, zelfstandig en stressbestendig bent. De Nederlandse taal beheers je uitstekend en je gaat secuur en gestructureerd te werk. Jij ziet het werk liggen, bent service- en klantgericht. Ook ben je collegiaal, signaleer je verbeterpunten binnen de organisatie en ben je niet bang om deze punten in te brengen in een (kantoor)overleg.

Functie-eisen

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (erg belangrijk omdat onze klanten juristen zijn!)
 • Geen 9 tot 5, maar hands-on mentaliteit!
 • Kennis van diverse softwarepakketten (o.a. Microsoft Office)
 • Enige relevante werkervaring is een pré, maar geen must

Wat bieden wij?

 • Een leerzame baan waarin je jezelf enorm gaat ontwikkelen. Onze ideale collega werkt 40 uur per week, maar een parttime aanstelling (of bijbaan naast studie, mits minimaal 3 dagen) is bespreekbaar.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en opleiding, minimaal € 1.700 en maximaal € 2.200,- bruto o.b.v. 40 uur per week
 • Een erg goede sfeer met inspirerende, enthousiaste medecollega’s en ruimte om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen
   

Wie zijn wij?

Wij zijn als juristenkantoor hét aanspreekpunt voor het notariaat. Wij verzorgen cursussen, zijn uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl), maken een e-learningproduct (www.fbn-elearning.nl) en geven juridisch advies. Er is veel ruimte voor opleiding en doorontwikkeling van medewerkers en er heerst een informele sfeer op kantoor. Naar buiten toe is de sfeer zakelijk.
Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Britt Fölkel.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 


Stageplaats student/werkstudent WO-recht Notarieel/fiscaal

Ervaring opdoen bij FBN Juristen?
Periodiek is ons kantoor op zoek naar stagiaires en werkstudenten. De werkzaamheden bestaan met name uit het onder begeleiding werken aan juridische stukken voor diverse FBN producten. Dit kan zowel het fiscale als het civiele werkterrein betreffen (notariële belastingen, ondernemingsrecht, vastgoed en huwelijksvermogens- en erfrecht). Je houdt de fiscale en civiele actualiteiten op de notariële vakgebieden bij ten behoeve van de selectie van onderwerpen voor de databank en werkt onder begeleiding aan stukken voor Via Juridica en de nieuwsbrief. Daarnaast zal je hulp worden ingeroepen om juridische problemen uit te zoeken, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen die door de gebruikers van Via Juridica worden ingediend.

Bij FBN Juristen zal de nadruk liggen op het ervaren hoe het is om te werken op hoog wetenschappelijk niveau bij hét kenniscentrum voor het notariaat. Je krijgt bovendien de gelegenheid je juridische schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om cursussen van FBN Juristen bijwonen om kennis te maken met de doelgroep en je eigen kennis te verdiepen.

Wat vragen wij?
Functie-eisen: Je bent een WO-rechtenstudent in het derde of vierde jaar van de opleiding Nederlands, notarieel en/of fiscaal recht. Heb je HBO niveau, dan ben je ook welkom om te solliciteren voor het werkstudentschap.
Kwaliteiten: je kunt goed zelfstandig werken, bent leergierig, accuraat en inhoudelijk sterk. Je hebt een voorliefde voor schrijven en beschikt dus over een goed ontwikkeld taalgevoel.
Beschikbaarheid: 3 tot 4 maanden, minimaal 3 dagen per week. Ingangsdatum in overleg.

Wat bieden wij?
Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante ervaring op te doen. In korte tijd leer je veel op het gebied van juridisch publiceren, interpreteren van jurisprudentie en het scheiden van hoofd- en bijzaken uit nieuwsbronnen als rechtspraak, beleidsbesluiten en nieuwe wetgeving.
Je ontvangt bij 3 dagen per week een stagevergoeding van € 450,- per maand. Word je meteen aangenomen als werkstudent, dan verdien je wat meer. Als er een wederzijdse klik is naar aanleiding van de stage, dan bestaat de mogelijkheid om na de stage als werkstudent betrokken te blijven bij ons kantoor.

Solliciteren kan door een e-mail met je CV en relevante cijferlijst te zenden naar info@fbn.nl, t.a.v. Laura Welkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld