Via Juridica
Juridische databank
Cursussen
en
e-learning
Advies
Service producten

Over FBN Juristen

FBN Juristen is al ruim 30 jaar een begrip in het notariaat. Het kantoor werd in 1988 opgericht door Hans Stubbé als Fiscaal Bureau voor het Notariaat. In het afgelopen decennium is het kantoor uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist van advocaat tot belastingadviseur die werkzaam is op de notariële vakgebieden volledig bedient. Het kantoor verzorgt cursussen, is uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl) en geeft juridisch advies. De rechtsgebieden waarop ons kantoor zich onderscheidt zijn zowel

civiel:

  • ondernemingsrecht;
  • onroerend goedrecht;
  • huwelijksvermogensrecht;
  • erfrecht; en
  • internationaal recht

als fiscaal:

  • erfbelasting;
  • schenkbelasting;
  • overdrachtsbelasting;
  • omzetbelasting;
  • en inkomstenbelasting.

Zo zijn wij een algemeen fiscaal-juridische denktank voor onze cliënten.

Cursussen
Gezien de voortdurende wijzigingen in de wetgeving is permanente educatie onmisbaar voor elke jurist. Daartoe heeft FBN Juristen naast de adviespraktijk een cursusorganisatie. De cursussen variëren van een serie bijeenkomsten over fiscale en civiele actualiteiten voor het notariaat tot diverse praktijkopleidingen voor advocaten of notarieel medewerkers en (interne) cursussen en lezingen over specifieke onderwerpen zoals bedrijfsoverdracht, boedelafwikkeling, vastgoedtransacties, ondernemingsrecht en het levenstestament.
Onze cursussen zijn geschikt voor HBO en universitair opgeleide juristen.

Serviceproducten 
Bij bepaalde cursussen worden ook serviceproducten verzorgd: producten die een professional in staat stellen in korte tijd een lezing voor particulieren voor te bereiden en te geven. Deze producten worden gemaakt door de docenten van de cursus en bestaan uit een PowerPointpresentatie, een informatiemap ter voorbereiding van de lezing en een informatieflyer voor de toehoorders van de lezing. De tekst van de flyer ontvangt u in Word en kan ook worden gebruikt als informatie voor op uw website of in een e-mailing.

Juridische adviezen en procedures
FBN Juristen is actief bij beslechting van geschillen, adviseert op de notariële vakgebieden en verzorgt ook opinies en second opinions. Daarnaast behartigt ons kantoor voor de juridische professional de belangen van diens cliënt in het contact met de Belastingdienst en voor de rechter.

Notariële kennisbank Via Juridica
Ons kantoor is uitgever van kennisbank Via Juridica. Deze databank bevat een schat aan fiscale en civiele informatie. Door de praktische opzet is Via Juridica het ideale naslagwerk voor de dagelijkse praktijk. In Via Juridica zijn naast toelichting op fiscale en civiele wetgeving alle voor het vakgebied relevante beleidsbesluiten opgenomen, alsmede actuele jurisprudentie en parlementaire documenten van wetten en lopende wetsvoorstellen.

Bij de databank hoort een nieuwsbrief. Voor meer informatie of om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zie Via Juridica.